Slimme verlichting: handig, zuinig en veilig

Met slimme lampen bespaar je stroom

Slimme lampen zijn gemaakt met led-technologie. Daardoor zijn ze zuiniger dan spaarlampen en halogeen lampen. Bovendien zijn ze dimbaar. En omdat je ze met je stem, een app of een schakelaar bedient, staan ze nooit onnodig aan. Zo bespaar je stroom en verdien je je slimme lampen na een tijd weer terug.

Hoeveel stroom je precies gebruikt, verschilt per slimme lamp. De Philips Hue lampen bijvoorbeeld, gebruiken in de standby-stand minder dan 0,5 watt. Je bespaart er gemiddeld 75% mee in vergelijking met traditionele lampen: 9 watt in plaats van 60 watt.

Makkelijk meerdere slimme lampen bedienen

Meestal kun je slimme lampen van verschillende merken bedienen met één app en een zogeheten ‘bridge’, een soort kastje. Dat werkt heel makkelijk: je koppelt je slimme lampen aan je bridge en bedient ze vervolgens met de app.

Nog slimmer met een bewegingssensor

Met een bewegingssensor branden je slimme lampen alleen als er iemand in de buurt is. Zo verspil je geen stroom en bespaar je op je energierekening. Zo’n bewegingssensor koppel je makkelijk aan je slimme lamp.

Je lampen aan als je niet thuis bent

Als je op vakantie bent, maar de indrukt wilt wekken dat je thuis bent, dan zet je de slimme lampen makkelijk aan met je app. Met een timer zorg je ervoor dat je lampen op vaste tijden aan en uitgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *