miljarden jaren oud gas

Het is onjuist om te beweren dat er “miljarden jaren oud gas” vanuit de aardkern naar de oppervlakte lekt. De aarde bestaat uit verschillende lagen, waaronder de binnenkern, de buitenkern, de mantel en de korst. De binnenkern en de buitenkern bestaan voornamelijk uit vast ijzer en nikkel, terwijl de mantel en de korst grotendeels uit gesteente bestaan.

Gassen zoals methaan, waterstof, stikstof en koolstofdioxide kunnen echter wel voorkomen in de aardkorst en de aardmantel. Deze gassen kunnen uit vulkanen ontsnappen tijdens vulkanische activiteit. Vulkanen kunnen magma uit de mantel naar het aardoppervlak brengen, en dit magma kan ook volgende gassen bevatten. De leeftijd van deze gassen kan variëren, maar ze zijn meestal niet miljarden jaren oud.

De aardkern, die zich diep in de aarde bevindt, bestaat voornamelijk uit ijzer en nikkel en is vast, niet gasvormig. Gassen worden voornamelijk geassocieerd met de bovenste lagen van de aarde, en ze kunnen in de loop van de geologische tijd bewegen en veranderen als gevolg van verschillende processen, maar ze zijn niet afkomstig uit de aardkern zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *